Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepët e prera imët.
Tani shtoni kungulleshkat e prerë në copa të vogla dhe kripën.
Ndërkohë kombinoni në një enë vezët, kosin, kripën, piperin.
Merrni një tavë dhe shtroni në të kungulleshkat. Sipër e mbuloni me salcën që përgatitët. Në fund i shtoni sipër majdanozin e prerë imët.
E fusni në furrë për 40 minuta, në temperaturë 180 gradë.
Pesë minutat e fundit i shtoni djathin e bardhë të grimcuar dhe e fusni sërish në furrë.
Sapo tava të jetë gati, e servirni nëpër pjata dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment