Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sa na shijojnë këto tavat praktike dhe mbi të gjitha me fileto pule!
Lani mirë filetot e pulës dhe i prisni në shirita më të hollë.
Në një tas shtoni gjysmën e kosit, koncentratin e perimeve të zbutur, pak vaj dhe mustardën. I përzieni mirë dhe marinoni me të filetot e pulës.
Perimet i lani mirë dhe i prisni në feta të holla përsëgjati.
Në një tavë të lyer me pak vaj, vendosni të gjitha perimet. Vezët i përzieni me kosin, pak vaj, kripë e piper dhe ia shtoni sipër perimeve.
Vendosni edhe filetot e pulës.
Tavën e fusni në furrë për 45 minuta në temperaturë 200 gradë.
Pasi të jetë gati, nga fundi i shtoni edhe djathin e grirë dhe pas 5 minutash e fikni sobën.
Servireni të ngrohtë me pak majdanoz të grirë imët sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment