Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pastroni kërcellin e bimëve duke i zhytur në një tas me ujë dhe një gjysmë limoni të shtrydhur pjesërisht.
Pritini në copa dhe ziejini në ujë të kripur dhe me një gjysmë limoni, për 20 minuta.
Përzieni galetën me stika dhe një lugë gjelle kaperi, ullinj të copëtuar, kripë dhe një lugë gjelle vaj.
Vendosni një pjesë me galetë në fund të një ene qelqi ose porcelani për pjekje, pastaj hidhni bimët, mbulojini ato me galetë dhe hidhni pak vaj sipër.
Piqeni për rreth 10-12 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment