Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Bashkoni vajin dhe gjalpin në një tigan dhe vendoseni në zjarr mesatar .
Shtoni qepën të skuqet deri sa të zbutet, më pas shtoni specat , hudhrën e prerë dhe vazhdoni perzijeni në zjarr sa të zbuten specat.
Shtoni domatet dhe vazhdoni gatimin rreth 15 min derisa salca të trashet .
Hidhini kripë e piper dhe shtoni vezët .
Më një pirun trazoni pak të verdhën e vezës dhe gatuajini për pak, jo që të mpiksen vezët shumë.
Hidhini disa gjethe majdanoz dhe e keni gatigati bukën ta ngjyeni me çap
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment