Brumë ëmbëlsirash të gatshme me gjalpë, 2 x 320 gr
100 gr sheqer krem
Maskarpone 750 gr
600 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë ekstrakt vanilje
200 gr mjedër
6 nektarina ose pjeshkë
4 fruta pasioni
200 gr manaferra
1 mango e madhe
Nenexhik
Nxehni furrën në 200C. Mbulojeni një tepsi me letër pergamene dhe hidhni sipër pak brumë dhe sheqer dhe mbulojeni me letër pergamene. Sipër vendosni një tjetër tepsi dhe bëni të njëjtën gjë sërish. Futeni të piqet për 30 minuta, pastaj kontrolloni nëse është pjekur. Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë dhe lëreni të ftohet. Përzjeni butësisht mascarpone, krem, vanilje dhe sheqerin dhe pastaj transferojeni gjysmën në një qese tubesh të disponueshme të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1.5 cm. Njërën nga tartat lyejeni me kremin e krijuar dhe sipër hidhni copat e frutave sipas dëshirës. Sipër saj vendosni pjesën tjetër të tartës dhe bëni sërish të njëjtën gjë. Frutat sipër mund t’i pudrosni pak me sheqer pluhur dhe dhe gjethe nenexhiku. Shërbejeni brenda 1 ore ose futeni në frigorifer.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento