Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim do të përgatisim petën. Në mes të miellit hapni një vrimë dhe shtoni kosin, vajin, pluhurin pjekës dhe gjalpin. Punojeni mirë dhe e lini mënjanë.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepët e njoma. Shtoni hithrat e lara mirë dhe në fund orizin.
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj ulliri. Shtroni petën dhe pastaj mbushjen që përgatitët.
Mbyllini anët e petës dhe në fund shtoni sipër djathin e bardhë të thërrmuar.
Tartën e fusni në furrë për rreth 25 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment