Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Petën sfoliate vendoseni në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell.
E shponi me pirun dhe lereni mënjanë.
Prisni në feta patatet e ziera dhe macarelën që e keni shtryshur mirë nga uji.
I vendosni mbi bazën e tartës duke e mbuluar terësisht, në fillim patatet dhe mbi to fetat e mocarelës.
Në një tas rrihni me pirun vezët e kripën.
Shtoni qumështin dhe i perzjeni derisa të jenë bërë homogjene me njëra-tjetrën.
Hidhni këtë përzierje mbi patatet dhe mocarelën.
Sperkatini me djathin e grirë dhe futeni në furrë për 30-35 minuta në 180°C.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment