Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nëse do ta kaloni në shtëpi këtë festë, përse mos të shijoni disa tarta fantastike nga duart tuaja?
Në një tas bashkoni miellin, gjalpin dhe kripën.
I përzieni mirë në një mikser.
Më pas shtoni vezën, vaniljen dhe 1 lugë gjellë ujë.
E trazoni sërish në mikser për 2 minuta.
Më pas e hiqni, e rrumbullakosni me dorë, e mbështillni me një qese kuzhine dhe e fusni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë.
Tavolinën e punës e lyeni me pak miell.
Hapeni petën sa më të madhe, me ndihmën e fundit të gotës filloni e prisni format në rrumbullake.
Anët e tartave të vogla i ngrini pak me dorë.
Brenda i mbushni me një lugë çaji nga reçeli që dëshironi.
I radhisni të gjitha në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë tartat për 15 minuta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment