Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.
Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 - 10 minuta ose deri sa të zbuten.
Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.
Pritini lehtë vezët me një pirun.
Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.
Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.
Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.
Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.
Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.
Sherbejini të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment