Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan, skuqim karkalecat me 1 lugë gjalpë.
2.I heqim dhe i lëmë mënjanë.
3.Shtojmë në tigan gjalpin që na ka mbetur bashkë me hudhrën pluhur.
4.I përziejmë për 1 minutë me lugë druri dhe në nxehtësi të ulët, derisa gjalpi të marrë aromën e hudhrës.
5.Shtojmë më pas panën, borzilokun, majdanozin, lëngun dhe lëkurën e limonit.
6.Shtojmë karkalecat që kishim lënë mënjanë dhe e lëmë në zjarr për 2 minuta.
7.Vëmë taliatelet të ziejnë sipas minutave që shkruhen në paketimin e tyre.
8.I kullojmë dhe i hedhim në tiganin ku kemi karkalecat.
9.I shërbejmë menjëherë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment