Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh dhe skuqni pancetën për rreth 5 minuta derisa të fillojë të skuqet. Ngrini zjarrin dhe shtoni kungullin e grirë në tigan. Gatuajeni për 5 minuta ose derisa të zbutet dhe të fillojë të skuqet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një minutë më shumë. Kriposeni dhe lëreni mënjanë.
Gatuani tagliatelet sipas udhëzimeve të paketimit dhe hiqni një gotë me ujë për gatim. Kulloni pastat dhe hidhini në tigan me proshutën dhe kungullin e njomë. Mbi zjarr të ulët hidhni gjithçka së bashku me kremin dhe gjysmën e parmixhianos, duke shtuar edhe pak ujë nga makaronat nëse keni nevojë të holloni salcën. Shërbejeni të rrotulluar në pjate me parmixhianon e mbetur.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento