Tagliatelle me kunguj të njomë dhe pançetë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
1 lugë vaj ulliri
150 gr panceta të prera në kubikë
4 kunguj të njomë, të grirë trashë
1 thelpi hudhër, e shtypur
një grusht parmixhiano të sapo grirë
200 g krem fresh
300 gr tagliatelle

Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh dhe skuqni pancetën për rreth 5 minuta derisa të fillojë të skuqet. Ngrini zjarrin dhe shtoni kungullin e grirë në tigan. Gatuajeni për 5 minuta ose derisa të zbutet dhe të fillojë të skuqet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një minutë më shumë. Kriposeni dhe lëreni mënjanë.

Gatuani tagliatelet sipas udhëzimeve të paketimit dhe hiqni një gotë me ujë për gatim. Kulloni pastat dhe hidhini në tigan me proshutën dhe kungullin e njomë. Mbi zjarr të ulët hidhni gjithçka së bashku me kremin dhe gjysmën e parmixhianos, duke shtuar edhe pak ujë nga makaronat nëse keni nevojë të holloni salcën. Shërbejeni të rrotulluar në pjate me parmixhianon e mbetur.

Komento