Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Zieni pastat si zakonisht në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Derdheni më pas ujin e tyre, por mos harroni të ruani 1 gotë.
3.Ndani mishin e pulës në copa të vogla dhe i skuqni në një tigan me vaj ulliri. I rregulloni me kripë e piper.
4.I hiqni dhe i lini mënjanë. Në po të njëjtin tigan shtoni pak vaj ulliri sërish dhe vendosni për të skuqur domatet qershi me asparagun e larë mirë.
5.Shtoni hudhrat dhe i përzieni vazhdimisht, derisa asparagu të bëhet pak krokant.
6.Shtoni ujin e makaronave, mishin e pulës, peston dhe i lini të marrin një valë.
7.Sapo masa të fillojë të pluskojë, shtoni tagliatellet, i përzieni të gjitha bashkë dhe i shërbeni menjëherë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment