Super të shijshme këto pasta me brokoli dhe fara pishe
300 gr makarona
2 lugë gjelle rikota
400 gr brokoli
4 lugë gjelle fara pishe
1 thelpi hudhër
Vaj ulliri
4 lugë gjelle djathë Pecorino
1.Ziejmë pak brokolin, aq sa të mbeten të fortë. 2.Lëngun ku ka zierë brokoli e përdorim për të zierë makaronat që të marrin erën e brokolit. 3.Ndërkohe, në një mikser përziejmë 2 lugë gjelle rikota, dy lugë gjelle me stika pishe, 4 lugë gjelle me djathë të grirë pecorino, një thelpi hudhër dhe vaj ulliri deri sa të përftojmë një masë kremoze. 4.Këtij kremi i shtojmë edhe dy garuzhde ujë nga i brokolit për ta holluar, por jo që të bëhet shumë i hollë. 5.I bashkojmë me copat e prera të brokolit dhe ia shtojmë makaronave. 6.Në fund skuqim me gjalpë dy lugë gjelle me stika pishe dhe ua shtojmë nëpër pjata makaronave.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment