Super të shijshme këto pasta me brokoli dhe fara pishe
300 gr makarona
2 lugë gjelle rikota
400 gr brokoli
4 lugë gjelle fara pishe
1 thelpi hudhër
Vaj ulliri
4 lugë gjelle djathë Pecorino
1.Ziejmë pak brokolin, aq sa të mbeten të fortë. 2.Lëngun ku ka zierë brokoli e përdorim për të zierë makaronat që të marrin erën e brokolit. 3.Ndërkohe, në një mikser përziejmë 2 lugë gjelle rikota, dy lugë gjelle me stika pishe, 4 lugë gjelle me djathë të grirë pecorino, një thelpi hudhër dhe vaj ulliri deri sa të përftojmë një masë kremoze. 4.Këtij kremi i shtojmë edhe dy garuzhde ujë nga i brokolit për ta holluar, por jo që të bëhet shumë i hollë. 5.I bashkojmë me copat e prera të brokolit dhe ia shtojmë makaronave. 6.Në fund skuqim me gjalpë dy lugë gjelle me stika pishe dhe ua shtojmë nëpër pjata makaronave.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment