Super shije, oriz me proshutë dhe vezë që duhet provuar
350 gr oriz kokërr gjatë
1½ lugë vaj ulliri
100 gr proshutë
2 speca
2 qepë të kuqe
2 qepë të kuqe
200 gr karota
2 thelpinj hudhër
Xhenxhefil
1 spec djegës të kuq
2 lugë salcë soje
2 vezë
1.Si fillim fusni orizin të ziejë.Ndërkohë në një tigan me vaj skuqni proshutën.
2.Hiqeni nga tigani me një lugë dhe vendoseni mënjanë.
3.Shtoni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqini specat për 10 minuta.
4.Shtoni qepë, karrota, hudhra, xhenxhefil dhe spec djegës dhe skuqini mbi nxehtësi mesatare të për 5 minuta më shumë.
5.Shtoni proshutën dhe orizin e zier dhe skuqeni për 5 minuta, duke e trazuar shpesh.
6.Shtyni përzierjen e orizit në njërën anë të tiganit dhe hidhni vezët të skuqen.
7.Rrihni vezët me një lugë druri, pastaj trazojini përmes orizit.
8.Gatuajini për 2 minuta, pastaj shtoni salcën e sojës dhe hiqeni nga nxehtësia.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment