Supën e sotme gatuajeni me karrota, bizele dhe domate!

Ingredientët

  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 400 gr bizele
  • 1 qepë
  • 2 karrota
  • 1 patate të madhe
  • 200 ml pure domatesh
  • Kopër
  • 1 gjethe dafine
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Pastroni fillimisht perimet dhe lajini mirë.

2

Prisni perimet sipas dëshirës.

3

Ngrohni vajin dhe shtoni qepën sa të zbutet, shtoni karrotat duke vazhduar perzierjen dhe më pas bizelet.

4

Patatet shtojini në fund së bashku me purenë e domates.

5

Hidhini 1 gjethe dafinë, koprën e piper dhe mbulojini perimet me 2 gota ujë të nxehtë.

6

Vendosini kapakun dhe lërini të ziejnë në zjarr të ulët për rreth gjysëm ore.

7

Hidhini kripën pak para përfundimit të zierjes .

Lini një koment