Sugjerojmë:

Supë tortelini me mish derri, perime dhe djathë parmixhano

Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 2 lugë vaj ulliri
  • 2 presh
  • 2 karrota
  • 2 shkopinj selino
  • 4 thelpinj hudhër
  • 4 gota supë pule
  • 1 copë e vogël djathë parmixhano
  • 2 shirita lëkurë limoni
  • Bërxollë derri
  • Tortelini të gatshme me djathë
  • 1 kokë sallatë jeshile
  • Piper i fresket

Udhëzimet

1

Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.

2

Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.

3

Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.

4

Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.

5

Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.

6

Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.

7

Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 - 5 minuta.

8

Sherbejini me djathin parmixhano dhe bërxollën.

Lini një koment