Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo supë me oriz dhe mish pule është e shëndetshme, e shijshme. Bëhet gati për 35 minuta. Vakti perfekt në familjen tuaj!
Në një tenxhere me vaj ulliri, skuqni qepën dhe selinonë për 5 minuta. Shtoni hudhrat dhe i përzieni për 30 sekonda.
Shtoni gjoksin e pulës, karotat dhe lëngun e pulës. I lini të ziejnë mirë për 15 minuta.
Më pas shtoni orizin dhe e lini edhe për disa minuta të tjera supën në zjarr.
Nga fundi nxirrni fileton e pulës nga tenxherja, e copëtoni me ndihmën e një thike dhe e shtoni përsëri tek supa.
I shtoni kripë e piper për shije të mirë.
Supa është gati. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment