Dreka/ RECETA

Supë pule me oriz dhe limon

Luftojeni gripin këto kohë duke ngrënë mirë dhe veçanërisht duke konsumuar supëra të ndryshme çdo ditë!

Përbërësit: 

  • 1 gjoks pule
  • 1/3 filxhan me oriz
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 karota të qëruara e të prera në copa të vogla
  • 2 degë selino
  • 1 spec të kuq
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 degë trumzë
  • 5 filxhan me lëng pule
  • Lëngu dhe lëkura e 1 limoni
  • 1 dorë borzilok i freskët
  • Kripë, piper i zi për shije

Udhëzime: 

  • Në një tenxhere me pak vaj, skuqni gjoksin e pulës për 2-3 minuta nga secila anë.
  • Shtoni qepën, karotën, specin e prerë në copa të vogla, selinonë dhe i lini të gatuhen për 5 minuta.
  • Më pas shtoni hudhrën, trumzën dhe i lini në zjarr për 1 minutë.
  • Shtoni lëngun e pulës, gjethen e dafinës dhe orizin.
  • Tani e lini supën të ziejë për 20-25 minuta.
  • Largoni gjoksin e pulës me ndihmën e një piruni dhe copëtojeni imët në tavolinën e punës.
  • Shtojeni sërish në tenxhere dhe i shtrydhni sipën lëngun e limonit. Shtoni gjithashtu edhe lëkurën e limonit dhe borzilokun.
  • Pasi supa ka përfunduar minutat e zierjes shtoni kripë, piper për shije dhe e fikni zjarrin.
  • Shërbejeni të ngrohtë dhe ju bëftë mirë!

Gjithsesi mos harroni se nëse përtoni ta përgatisni një supë pule, ama po vdisni urie mund ta porosisni me një klik tek SnapFood. 

Shkarko falas aplikacionin në telefonin tënd dhe bëj porosinë tënde duke zgjedhur restorant:“Tartari’s”. 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    ปั้มไลค์
    05/12/2019 at 1:11 pm

    Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  • Reply
    vurtil opmer
    24/03/2020 at 8:55 pm

    I likewise conceive so , perfectly pent post! .

  • Leave a Reply