Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
Shtoni hudhrat, xhinxherin, gjoksin e pulës dhe 4 gota ujë. E lini të ziejë për 30 minuta.
Pasi të ketë zierë mirë e nxirrni dhe e lini mënjanë mishin e pulës.
Ndërkohë tek tenxherja që është ende në zjarr shtoni misrat e ëmbël. E rregulloni supën me kripë,piper, salcën soje, sheqer, uthullën.
Shtoni qepën e njomë grirë imët.
Ndërkohë në një enë të vogël me ujë të ngrohtë, tresni miellin e misrit dhe shtojani supës që është ende në zjarr.
E lini supën edhe 10 minuta të tjera në zjarr. Nga fundi i shtoni mishin e gjoksit të pulës të copëtuar. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment