Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere hidhni 4 gota uji, vajin dhe fusni kurrizin e pulës së bashku me kripë, piper,gjethe dafine dhe piper djeges të kuq.
Lereni të zjejë avash për 30 minuta dhe më pas hiqni copat e pulës dhe lerini të ftohen në një pjatë.
Tek tenxherja hidhni dy gota të tjera uji dhe shtoni patate, karrota, xhinxher, hudhër, majdanoz, borzilok dhe lereni të zjejë për 10 minuta teksa hiqni edhe çdo copë mishi nga copat e pulës.
Pasi hidhni pulën në tenxhere kontrollojeni për kripë dhe më pas shtoni makaronat të zjejnë për 10 minuta të tjera.
Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lereni me kapak sipër për 15-30 minuta.
Sherbejeni të ngrohtë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment