Sugjerojmë:

Supë pule me makarona, brokoli dhe djathë

Ingredientët

  • 1 1/2 filxhan makarona
  • 1 gjoks pule
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 4 lugë çaji gjalpë i pakripur
  • 1 qepë të vogël
  • 1 spec i kuq i vogël
  • 1/3 filxhan miell
  • 4 filxhanë koncentrat pule
  • 4 filxhanë qumësht
  • 2 lugë çaji mustardë
  • 1 brokoli i vogël
  • 8 feta djathë çedar
  • Qepë të njoma

Udhëzimet

1

Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe lërini mënjanë.

2

Marinojeni mishin e pulës me kripë dhe piper.

3

Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.

4

Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë të artë, 6-9 minuta.

5

Pastaj vendoseni mishin e pulës mënjanë.

6

Ulni nxehtësinë dhe shtoni qepën, specin dhe 3 lugë gjelle gjalpë në tenxhere.

7

Gatuajini duke e nxitur herë pas here, deri sa zbuten 3 - 5 minuta.

8

Shtoni miellin dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, 1 minutë.

9

Përzijini ngadalë dhe shtoni qumësht dhe mustardë.

10

Ziejini deri sa masa të trashet, rreth 7 - 8 minuta.

11

Më pas shtoni brokolin dhe koncentratin e pulës.

12

Ziejeni derisa brokoli është zbutur dhe supa është e trashë, 4 - 6 minuta.

13

Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të qëndrojë 1 minutë.

14

Shtojeni tek makaronat dhe sipër hidhni djathin e shkrirë.

15

Shtoni kripë e piper për shije dhe sherbejeni me qepët e njoma të grira.

Lini një koment