Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe lërini mënjanë.
Marinojeni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë të artë, 6-9 minuta.
Pastaj vendoseni mishin e pulës mënjanë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni qepën, specin dhe 3 lugë gjelle gjalpë në tenxhere.
Gatuajini duke e nxitur herë pas here, deri sa zbuten 3 - 5 minuta.
Shtoni miellin dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, 1 minutë.
Përzijini ngadalë dhe shtoni qumësht dhe mustardë.
Ziejini deri sa masa të trashet, rreth 7 - 8 minuta.
Më pas shtoni brokolin dhe koncentratin e pulës.
Ziejeni derisa brokoli është zbutur dhe supa është e trashë, 4 - 6 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të qëndrojë 1 minutë.
Shtojeni tek makaronat dhe sipër hidhni djathin e shkrirë.
Shtoni kripë e piper për shije dhe sherbejeni me qepët e njoma të grira.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment