Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni tiganin me vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni hudhër, karrota dhe presh në tigan dhe gatuajeni për rreth 10 minuta ose derisa perimet të jenë të buta dhe aromatike.
Shtoni supën e pulës në perime dhe rritni nxehtësinë në të lartë.
Shtoni orizin, uleni nxehtësinë dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa orizi është gati, rreth 20 minuta.
Futni së bashku lëng limoni dhe vezë në një tas të mesëm.
Ngadalë derdhni 1 filxhan supë të nxehtë në përzierjen e vezëve dhe përzijeni vazhdimisht.
Shtoni kopër, spinaq, pulë dhe kripë.
Lereni spinaqin të ziejë rreth 10 minuta.
Shtoni pak piper të zi, nëse dëshironi dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment