Sugjerojmë:

Supe pule me bulgur dhe perime

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 karrota
  • 2 gjethe selino
  • 1 qepë të vogël
  • 5 filxhanë supë pule
  • 3 filxhanë ujë
  • 1 e 3/4 filxhan bulgur
  • Kopër
  • 1/4 filxhan kopër
  • Gjoks pule
  • 1 lugë çaji lëng limoni
  • Kripë
  • 1/4 lugë çaji piper i zi

Udhëzimet

1

Nxehni vajin në një tigan mbi ngrohje mesatare.

2

Shtoni karrota, selino dhe qepë dhe gatuajini 10 minuta, duke i nxitur herë pas here.

3

Shtoni supën e pulës dhe ujin dhe lerini të valojnë mbi ngrohje të lartë.

4

Shtoni bulgur.

5

Ulni nxehtësinë dhe ziejeni 8 deri në 10 minuta, ose derisa bulgur është pothuajse i butë.

6

Ndërkohë, kombinoni mishin e pulës, koprën, limonin dhe 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.

7

Hidheni përzierjen e pulës në supë dhe ziejini së bashku me 1/4 lugë çaji kripë.

8

Gatuajini 6 minuta ose derisa qepët janë gatuar.

Lini një koment