Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Nxehni vajin në një tigan mbi ngrohje mesatare.
Shtoni karrota, selino dhe qepë dhe gatuajini 10 minuta, duke i nxitur herë pas here.
Shtoni supën e pulës dhe ujin dhe lerini të valojnë mbi ngrohje të lartë.
Shtoni bulgur.
Ulni nxehtësinë dhe ziejeni 8 deri në 10 minuta, ose derisa bulgur është pothuajse i butë.
Ndërkohë, kombinoni mishin e pulës, koprën, limonin dhe 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
Hidheni përzierjen e pulës në supë dhe ziejini së bashku me 1/4 lugë çaji kripë.
Gatuajini 6 minuta ose derisa qepët janë gatuar.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment