Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Prisni pulën në copa të vogla dhe i skuqni për disa minuta me vaj ulliri dhe gjalpë. Shtoni 1 litër ujë dhe më pas i lini të ziejnë.
Pasi mishi të ketë zierë kulloni lëngun.
Merrni një tenxhere tjetër dhe skuqni gjalpin me miellin. Shtoni qumështin e vakët dhe lëngun e pulës duke e trazuar vazhdimisht. Shtoni kripë, piper të zi, bajamet e thërrmuara. Presim akoma derisa lëngu të trashet disi.
Ndërkohë në një tas të vogël rrihni të verdhat e vezëve, lëngun e limonit dhe merrni nga supa dy lugë gjelle. Trazojeni mirë dhe shtojani supës në tenxhere.
E lini edhe për 5 minuta në zjarr dhe në fund i shtoni majdanozin, bajamet e grira imët dhe gjalpin e skuqur mirë. Supa është gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment