Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Temperaturat janë ulur prandaj një supë i duhet kaq shumë organizmit tonë këto muaj. Hidhini një sy sugjerimit të radhës....
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrën, selinonë për 5 minuta.
Shtoni më pas domatet, lëngun e limes, gjoksin e pulës dhe lëngun e pulës. I lini të ziejnë mirë për 20 minuta. I vendosni kapakun tenxheres.
Fikeni zjarrin, nxirrni gjoksin e pulës nga tenxherja dhe me anë të një thike e prisni në copa më të vogla në tavolinën e punës.
Shtoni qumështin tek supa dhe sipër i kaloni një blender dore për ta bërë kremoze.
Në fund i shtoni mishin e pulës. Ndizeni përsëri zjarrin, e përzieni mirë supën dhe e lini edhe për disa minuta të ziejë.
Nga fundi i shtoni kripë e piper.
Shërbejeni supën e ngrohtë duke i vendosur sipër pak majdanoz, feta lime dhe disa feta avokado. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment