1.Në fillim lajmë e pastrojmë peshkun( që zakonisht përdoret peshk i madh dhe pa shumë dhajmë) dhe e futim në një tenxhere të ziejë bashkë me degn e selinosë.
2.I lemë të zihen në zjarr të ngadaltë deri sa të vlojnë.
3.Ndërkohë që peshku zien shtojini dhe kripën.
4.Më pas merrni perimet, pastrojini dhe pritini në copa të vogla pak a shumë në të njëjtën madhësi.
5.Vendosni tiganin në zjarr me pak vaj ulliri dhe hidhni qepën të skuqet.
6.Heqim peshkun nga vala dhe e shtojmë tek qepa e skuqur.
7.Gjithashtu shtoni dhe perimet e tjera dhe lërini të zihen për 15-20 minuta.
8.Rregullojeni për shije me kripë e piper sipas dëshirës.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment