Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në fillim lajmë e pastrojmë peshkun( që zakonisht përdoret peshk i madh dhe pa shumë dhajmë) dhe e futim në një tenxhere të ziejë bashkë me degn e selinosë.
2.I lemë të zihen në zjarr të ngadaltë deri sa të vlojnë.
3.Ndërkohë që peshku zien shtojini dhe kripën.
4.Më pas merrni perimet, pastrojini dhe pritini në copa të vogla pak a shumë në të njëjtën madhësi.
5.Vendosni tiganin në zjarr me pak vaj ulliri dhe hidhni qepën të skuqet.
6.Heqim peshkun nga vala dhe e shtojmë tek qepa e skuqur.
7.Gjithashtu shtoni dhe perimet e tjera dhe lërini të zihen për 15-20 minuta.
8.Rregullojeni për shije me kripë e piper sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment