Sugjerojmë:

Supë me thjerrëza, spinaq dhe domate

Ingredientët

  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 karrota
  • 2 gjethe selino
  • 1 qepë të vogël
  • 3 karafil hudher
  • 2 lugë çaji qimnon
  • 1 lugë çaji majdanoz
  • 1/4 lugë çaji piper i kuq
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 kuti me domate të konservuara
  • 1 pako thjerrëza
  • 2 lugë çaji trumzë
  • 4 filxhanë supë me perime
  • 4 filxhanë spinaq

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin e ullirit.

2

Shtoni karrota, selino, qepë dhe gatuajeni deri sa të zbuten pak, 5 minuta.

3

Shtoni hudhra, qimnon, majdanoz dhe piper të kuq dhe gatuajini 1 minutë, duke e përzier vazhdimisht.

4

Shtoni domatet, thjerrëzat, trumzën, dhe supën e perimeve duke u hedhur kripë e piper.

5

Zvogëloni ngrohjen, mbulojeni pjesërisht tenxheren dhe zieni derisa thjerrëzat të jenë zbutur dhe supa të trashet, 20 minuta.

6

Nëse shumica e lëngjeve është absorbuar, shtoni në ½ deri në 1 filxhan më shumë ujë.

7

Përzjeni spinaqin dhe vazhdoni të gatuani derisa të nxehet, 2 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.

Lini një koment