Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin e ullirit.
Shtoni karrota, selino, qepë dhe gatuajeni deri sa të zbuten pak, 5 minuta.
Shtoni hudhra, qimnon, majdanoz dhe piper të kuq dhe gatuajini 1 minutë, duke e përzier vazhdimisht.
Shtoni domatet, thjerrëzat, trumzën, dhe supën e perimeve duke u hedhur kripë e piper.
Zvogëloni ngrohjen, mbulojeni pjesërisht tenxheren dhe zieni derisa thjerrëzat të jenë zbutur dhe supa të trashet, 20 minuta.
Nëse shumica e lëngjeve është absorbuar, shtoni në ½ deri në 1 filxhan më shumë ujë.
Përzjeni spinaqin dhe vazhdoni të gatuani derisa të nxehet, 2 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment