Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin e ullirit.
Shtoni karrota, selino, qepë dhe gatuajeni deri sa të zbuten pak, 5 minuta.
Shtoni hudhra, qimnon, majdanoz dhe piper të kuq dhe gatuajini 1 minutë, duke e përzier vazhdimisht.
Shtoni domatet, thjerrëzat, trumzën, dhe supën e perimeve duke u hedhur kripë e piper.
Zvogëloni ngrohjen, mbulojeni pjesërisht tenxheren dhe zieni derisa thjerrëzat të jenë zbutur dhe supa të trashet, 20 minuta.
Nëse shumica e lëngjeve është absorbuar, shtoni në ½ deri në 1 filxhan më shumë ujë.
Përzjeni spinaqin dhe vazhdoni të gatuani derisa të nxehet, 2 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment