Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kjo supë është një mënyrë fantastike për të marrë vlerat ushqyese nga thjerrëzat. Perimet do i shtojnë ngjyrat dhe shijen kësaj pjate!
Lani thjerrëzat, i vendosni në një tenxhere me lëngun e perimeve dhe i lini të ziejnë për 20 minuta.
Lani dhe qëroni perimet. I prisni në kubikë të vegjël. I skuqni për disa minuta në një tigan me gjalpë. Shtoni pak nga lëngu i perimeve dhe i lini të ziejnë.
Shtoni majdanozin e grirë hollë dhe thjerrëzat. Shtoni edhe uthullën.
E lini për 10 minuta. Në fund e servirni dhe i vendosni sipër copat e vogla të suxhukut.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment