Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo supë është një mënyrë fantastike për të marrë vlerat ushqyese nga thjerrëzat. Perimet do i shtojnë ngjyrat dhe shijen kësaj pjate!
Lani thjerrëzat, i vendosni në një tenxhere me lëngun e perimeve dhe i lini të ziejnë për 20 minuta.
Lani dhe qëroni perimet. I prisni në kubikë të vegjël. I skuqni për disa minuta në një tigan me gjalpë. Shtoni pak nga lëngu i perimeve dhe i lini të ziejnë.
Shtoni majdanozin e grirë hollë dhe thjerrëzat. Shtoni edhe uthullën.
E lini për 10 minuta. Në fund e servirni dhe i vendosni sipër copat e vogla të suxhukut.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment