1.Zieni spinaqin për 2 minuta, shpëlajeni, shtrydheni dhe grijeni hollë. 2.Në tenxheren ku keni shtuar lëngun e mishit shtoni edhe orizin. Lëreni të ziejnë përreth 15 minuta. 3.Gjatë kësaj kohe në një tigan shkrini gjalpin dhe kaurdisni qepën të grirë hollë deri sa ajo të zbutet dhe të jetë bërë transparente. Shtoni shumë pak ujë në të dhe vazhdoni ta trazoni deri sa uji të avullohet dhe qepa të jetë zbutur plotësisht. 4.Shtoni spinaqin dhe e përzieni për 1 minutë. Pasi të kenë kaluar 12 minuta nga zierja e orizit, shtoni spinaqin të kaurdisur me qepën. 5.Rrihni vezën me parmixhanon e grirë dhe i përzieni bashkë. Fikni zjarrin dhe e shtoni masën tek supa. 6.Rregulloni shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës. Shërbejeni supën të ngrohtë!
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment