Supë me qumësht kokosi dhe pastë kerri sipas kuzhinës aziatike
1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
2 lugë pastë kerri të kuqe
1/2 qepë e kuqe
4 thelpinj hudhër të grirë
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi
1 lugë gjelle salcë soje
2 lugë sheqer
3 gota supë perimesh
1 kanaçe qumësht të arrës së kokosit
1 grusht spinaq
1 lime
Borzilok
Lakra vjollcë
1.Në një tigan mbi nxehtësinë e mesme ngrohni vajin e susamit. 2.Shtoni në të xhenxhefilin e grirë dhe pastën e kerrit dhe përzijini që ta skuqen për rreth 1 minutë. Shtoni në të qepën e copëtuar dhe hudhrën dhe gatuajeni derisa qepa të jetë pak e tejdukshme, rreth 5 minuta. 3.Shtoni sipër kripën, piperin e zi, sheqerin dhe përziejini sëbashku. 4.Shtoni qumështin e arrës së kokosit dhe supën e perimeve. 5.Lëreni supën të ziejë për 10-15 minuta. 6.Shtrydhni sipër lime dhe përziejeni. 7.Hiqeni nga soba dhe shtoni lakrën lejla dhe të gjithë përbërësit e tjerë që nuk keni hedhur. 8.Përzijeni mirë supën dhe shërbejeni sa të ftohet pak. (Këtë supë mund ta bëni dhe me noodles).
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment