Sugjerojmë:

Supë me proshutë, djathë çedar dhe birrë

Ingredientët

  • 250 gr proshutë
  • 1 qepë
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1/2 filxhan miell
  • 2 gota lëng pule
  • 1 gotë qumësht
  • 230 ml birrë
  • Djathë çedar
  • Vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Grini imët proshutën, qepën dhe hudhrat dhe lërini mënjanë.

2

Skuqni proshutën në një tigan me pak vaj ulliri.

3

Shtoni qepën dhe hudhrat dhe skuqini për disa minuta.

4

Shtoni miellin dhe përziejini mirë.

5

Shtoni birrën, lëngun e pulës dhe qumështin.

6

Ziejeni supën për disa minuta dhe shtoni pak kripë dhe piper.

7

Hidhni pak supë në një tas të vogël.

8

Shërbejeni me djathë çedar të grirë dhe disa feta bukë.

Lini një koment