1.Filetot e salmonit i ndajmë në kubikë jo shumë të vegjël.
2.Preshët e pastruar, i presim në feta të holla.
3.Karrotat i qërojmë, i lajmë, i presim në rrota të holla dhe më pas i ziejmë në tenxhere me ujë të valuar derisa të zbuten. Heqim karotat dhe ziejmë preshët për 5 minuta që nga momenti kur marrin valë.
4.I kullojmë dhe i lëmë mënjanë.
5.Në një tigan, tretim 1 lugë gjalpë dhe skuqim qepën të grirë hollë, karotat, preshin dhe kubikët e salmonit.
6.I skuqim për 6-8 minuta duke i përzier vazhdimisht me lugë druri.
7.Heqim tiganin nga zjarri dhe e lëmë mënjanë.
8.Në një tenxhere, shkrijmë 2 lugët e gjalpit që na kanë mbetur bashkë me miellin dhe kur ky i fundit të marrë ngjyrë, shtojmë lëngun e valuar të perimeve dhe e përziejmë vazhdimisht me rrahësin e vezëve me dorë që mielli të mos krijojë kokrriza.
9.Pas pak minutash, shtojmë panën dhe mustardën.
10.E rregullojmë për kripë e piper.
11.Shtojmë këtu përzierjen me karrota e salmon që kemi në tigan, i përziejmë me lugë druri dhe pas 2 minutash e heqim tenxheren nga zjarri.
12.Shtojmë lëngun e limonit dhe supa është gati për t’u shërbyer.
13.Me copat jeshile të preshit, të prera hollë, dekorojmë pjatat.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment