Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Merrni 12 mini byreçka të ngrira me qepë.
Shkrihet gjalpi në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni preshin dhe qepën dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni patate, hudhër, 1 lugë çaji kripë dhe pak piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të përzihen mirë, rreth 2 minuta.
Shtoni 3 gota ujë, supë pule dhe fletë dafine.
Gatuajeni deri sa patatet të zbuten rreth 15 minuta.
Hiqni fletën e dafinës.
Hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.
Transferojeni në një tenxhere të pastër dhe shtoni kremin me kripë dhe piper.
Mbajeni të ngrohtë në ngrohje të ulët.
Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan mbi nxehtësinë e mesme, për rreth 7 minuta.
Transferojeni në peshqir letre duke përdorur një lugë .
Shtoni byreçkat në tigan dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5 minuta.
Shoqërojeni supën me byreçka , proshutë dhe qepë të njoma.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment