Sugjerojmë:

Supë me presh, patate dhe byreçka

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 4 lugë gjalpë të pakripur
  • 1 pras
  • 1 qepë
  • 2 patate të skuqura
  • 3 thelpinj hudhër
  • Kripë
  • Piper
  • 4 gota supë pule
  • 1 fletë dafine
  • 1/2 filxhan krem
  • 2 feta proshutë

Udhëzimet

1

Merrni 12 mini byreçka të ngrira me qepë.

2

Shkrihet gjalpi në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni preshin dhe qepën dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa zbutet, rreth 5 minuta.

4

Shtoni patate, hudhër, 1 lugë çaji kripë dhe pak piper.

5

Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të përzihen mirë, rreth 2 minuta.

6

Shtoni 3 gota ujë, supë pule dhe fletë dafine.

7

Gatuajeni deri sa patatet të zbuten rreth 15 minuta.

8

Hiqni fletën e dafinës.

9

Hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.

10

Transferojeni në një tenxhere të pastër dhe shtoni kremin me kripë dhe piper.

11

Mbajeni të ngrohtë në ngrohje të ulët.

12

Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan mbi nxehtësinë e mesme, për rreth 7 minuta.

13

Transferojeni në peshqir letre duke përdorur një lugë .

14

Shtoni byreçkat në tigan dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5 minuta.

15

Shoqërojeni supën me byreçka , proshutë dhe qepë të njoma.

Lini një koment