Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Peshku koc është fantastik për një supë, pasi ka shumë tul dhe na jep në fund një shije që mbahet mend gjatë!
Në një tenxhere me 1 litër ujë dhe pak kripë, zieni peshkun koc.
Në përfundim e lini mënjanë për t’u ftohur dhe më pas i merrni komplet tulin.
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët dhe hudhrat e grimcuara.
Shtoni me rradhë perimet e prera në kubik të vegjël.
I përzieni mirë dhe pas 3 minutash shtoni lëngun në të cilin zietë peshkun.
I lini perimet të zbuten për gati 25 minuta.
E fikni zjarrin dhe e bëni supën kremoze me blender.
Ndizeni sërish zjarrin dhe tani i shtoni tulin e peshkut koc.
Pas 5 minutash e fikni zjarrin dhe i shtoni në përfundim supës, lëngun e limonit dhe majdanozin e copëtuar.
Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment