Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Peshku koc është fantastik për një supë, pasi ka shumë tul dhe na jep në fund një shije që mbahet mend gjatë!
Në një tenxhere me 1 litër ujë dhe pak kripë, zieni peshkun koc.
Në përfundim e lini mënjanë për t’u ftohur dhe më pas i merrni komplet tulin.
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët dhe hudhrat e grimcuara.
Shtoni me rradhë perimet e prera në kubik të vegjël.
I përzieni mirë dhe pas 3 minutash shtoni lëngun në të cilin zietë peshkun.
I lini perimet të zbuten për gati 25 minuta.
E fikni zjarrin dhe e bëni supën kremoze me blender.
Ndizeni sërish zjarrin dhe tani i shtoni tulin e peshkut koc.
Pas 5 minutash e fikni zjarrin dhe i shtoni në përfundim supës, lëngun e limonit dhe majdanozin e copëtuar.
Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment