Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Për të përgatitur këtë supë si fillim lani mirë të gjitha perimet.
2.Merrini me radhë, një nga një të gjitha perimet (kungullin, kungulleshkën, lulelakrën, preshin, pataten, domaten, karrotën, hudhrën dhe qepët e njoma). Pastrojini dhe pritini në kubikë të vegjël.
3.Gjithashtu të njëjtin proces bëni edhe me majdanozin dhe proshutën e tymosur.
4.Merrni tenxheren,hidhni vajin e ullirit dhe shtoni qepët e njoma, selinotë dhe karrotat. Përziejini sëbashku, në mënyrë që të mos ngjiten. Shtoni dhe hudhrat.
5.Pastaj hidhni proshutën, e cila i jep shije supës.
6.Merrni rozmarinën dhe hidheni tek përzierja që keni berë, deri në këtë moment.
7.Më pas hedhim të gjitha perimet me radhë (preshin, kungullin, lulelakrën, patatet, fasulet, kungulleshkat, domatet) dhe në fund shtoni ujin.
8.Lerini të gjitha perimet të ziejnë për rreth 30 minuta.
9.Pasi përimet të jenë zierë, hidhni 50 gr ujë sërish, nëse doni të keni një supë të lëngshme, ose më pak nëse nuk e dëshirojmë të tillë.
10.Në fund heqim tufën e rozmarinës dhe supa është gati.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment