Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kaq praktike kjo supë dhe kaq e shijshme, sa s'jua merr mendja!
Lani mirë perimet, i qeroni dhe i ndani në kubik të mëdhenj.
Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët.
Tani shtoni perimet, i përzieni mirë, i shtoni ujin dhe i lini të ziejnë derisa të zbuten.
Fikeni zjarrin, i kaloni sipër blenderin e dorës derisa supa të bëhet krem (por jo plotësisht).
E vendosni përsëri supën në zjarr, shtoni fidhet, i jepni edhe një valë. Shtoni edhe tartufin.
Shtoni gjalpin, pak kripë dhe në fund e shërbeni të ngrohtë në pjatë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment