Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me vaj skuqni qepën e thatë dhe atë të njomë.
Prisni perimet në kubikë dhe skuqini derisa të zbuten.
Shtoni ujë dhe lërini të ziejnë në zjarr mesatar.
Në fund shtoni koprën dhe nenexhikun e grirë.
Rrihni në një tas 2 të bardha veze sa të bëhen si shkumë e lehtë, shtoni të verdhat dhe lëkurën e lëngun e limonit, kripë, piper, dhe përziejeni mirë.
Merrni nga lëngu bizeleve 2 garuzhde ( të mos jetë i valuar) dhe shtojeni gradualisht tek vezët, pa ndaluar përzierjen ( kjo bëhet që vezët të arrijnë temperaturën e gjellës).
Më pas hidheni këtë masë në tenxhere duke e përzier me kujdes. Supa është gati, ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment