Sugjerojmë:

Supë me patate të ëmbël, qumësht kokosi dhe proshutë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 8 copa proshutë të ndarë në feta
  • 1 qepë të prerë në feta
  • 2 karafil hudhër të grirë
  • 1 brinjë të madhe selino
  • 2 - 3 patate të mesme të ëmbla
  • 1/2 lugë gjethe trumze
  • 4 gota supë pule
  • 1 filxhan qumësht kokosi
  • 2 lugë kripë
  • Piper i zi
  • 2 lugë çaji majdanoz për dekor

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë e mesme gatuani proshutën në yndyrën e saj derisa të freskët (8-10 min).

2

Hiqni me një lugë nga tigani në një pjatë të veshur me peshqir.

3

Lini 3 lugë çaji vaj në tenxhere dhe shtoni qepët e copëtuara dhe selinonë dhe gatuajeni 4 minuta ose derisa të zbuten, duke e nxitur herë pas here, pastaj shtoni 2 karafil hudhër.

4

Shtoni patate të ëmbël të prerë në feta, 1/2 lugë gjethe trumze dhe 2 lugë kripë.

5

Sipër shtoni 4 gota supë pule, mbuloni pjesërisht dhe zieni 20 minuta ose derisa patatet e ëmbla të shpohen lehtë me pirun.

6

Lëreni të zihet dhe hidheni supen në blender të bëhet pure.

7

Kthejeni supën në tenxhere dhe shtoni 1 filxhan qumësht kokosi dhe kripë e piper për shije nëse dëshironi.

8

Shërbejeni të ngrohtë me proshutën e skuqur dhe dekorojeni me majdanoz të copëtuar.

Lini një koment