Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë e mesme gatuani proshutën në yndyrën e saj derisa të freskët (8-10 min).
Hiqni me një lugë nga tigani në një pjatë të veshur me peshqir.
Lini 3 lugë çaji vaj në tenxhere dhe shtoni qepët e copëtuara dhe selinonë dhe gatuajeni 4 minuta ose derisa të zbuten, duke e nxitur herë pas here, pastaj shtoni 2 karafil hudhër.
Shtoni patate të ëmbël të prerë në feta, 1/2 lugë gjethe trumze dhe 2 lugë kripë.
Sipër shtoni 4 gota supë pule, mbuloni pjesërisht dhe zieni 20 minuta ose derisa patatet e ëmbla të shpohen lehtë me pirun.
Lëreni të zihet dhe hidheni supen në blender të bëhet pure.
Kthejeni supën në tenxhere dhe shtoni 1 filxhan qumësht kokosi dhe kripë e piper për shije nëse dëshironi.
Shërbejeni të ngrohtë me proshutën e skuqur dhe dekorojeni me majdanoz të copëtuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment