Sugjerojmë:

Supë me pasha qofte, krenaria e kuzhinës tradicionale gjirokastrite!

250 gr mish i grirë
1 kokërr qepë
1/2 filxhan çaji me oriz
1 e bardhë veze
1 lugë gjelle gjalpë pa kripë
3 gota me ujë
Majdanoz i freskët
Kripë, Piper
Për përgatitjen e supës: Lëngun e një limoni
1 gotë ujë
2 të verdha vezësh
1 lugë gjalpë i shkrirë ose vaj ulliri

1.Në një tenxhere hedhim ujin bashkë me orizin dhe i lëmë të zjejnë për 15 minuta. Më pas i heqim nga zjarri dhe orizin e kullojmë nga uji duke e lënë mënjanë në një tas.

2.Grijmë qepët hollë dhe e hedhim tek tasi ku kemi hedhur orizin e kulluar, shtojmë mishin e grirë, bashkë me të bardhën e vezës, kripën, piperin dhe majdanozin e freskët.

3.I përziejmë mirë të gjitha bashkë derisa masa të bëhet e njëtrajtshme. Më pas, njomim duart me ujë dhe ndajmë masën në qoftë të vogla në madhësinë e një kokërr arre.

4.Nga ana tjetër, hedhim në një tigan dy gota me ujë, pak gjalpë ose vaj ulliri dhe shtojmë me kujdes qoftet duke i lënë të ziejnë në zjarr të ngadaltë për gjysmë ore.

5.Ndërkohë nisim përgatitjen e supës. Rrahim të verdhat e vezës bashkë me lëngun e limonit dhe ujin dhe në mënyrë të ngadaltë ia shtojmë tenxheres ku kanë zierë qoftët.

6.I përziejmë më shumë kujdes që të mos prishet forma e qofteve. Tenxheren e heqim nga zjarri dhe e servirim të ngrohtë.

7.Sipër mund të shtojmë pak gjalpë të shkrirë ose majdanoz të grirë hollë.

Lini një koment