Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me pak vaj ulliri skuqni qepën e më pas shtoni hudhrat. Tani shtoni mishin e larë. I shtoni kripë, piper dhe e përzieni mirë.
Kur e shihni që mishi është skuqur mjaftueshën, shtoni karotat dhe patatet e prera në kubik të vegjël.
Tani shtoni 2-3 gota ujë dhe i lini të ziejnë në zjarr mesatar.
Nga fundi kur e shihni që perimet janë zbutur, shtoni lakren e copëtuar me dorë.
Pas 3-4 minutash e hiqni nga zjarri dhe e shërbeni të ngrohtë. Mos harroni ta kontrolloni supën dhe t'i shtoni pak më shumë kripë nëse e ka të nevojshme. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment