Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini në tigan me vaj në nxehtësi të mesme.
Shtoni rozmarinë, selino, karrotën dhe qepën dhe gatuajini deri sa të zbutën, 8-10 minuta.
Shtoni supën e perimeve dhe stok dhe bizelet dhe lerini të ziejnë 5 minuta.
Hiqni bizelet dhe futini në blender të bëhen pure.
Pastaj kthejini sërish në tenxhere dhe shtoni makaronat, pastaj lerini të ziejnë 10 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Hidhni majdanoz dhe shërbejini me djathë parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment