Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo supë përgatitet kollaj dhe është shumë efektiv për të forcuar imunitetin tonë!
Lani lulelakrën dhe e ndani në copa të vogla. E vendosni në një tavë duke i shtuar sipër kripë, piper, vaj ulliri.
E fusni në furrë të piqet për 5-7 minuta, në nxehtësi mesatare.
Në një tenxhere vendosni për të zierë patatet. i qeroni dhe i vendosni në një blender.
I shtoni qumështin, hudhrën dhe lulelakrën.
Masën kalojeni në një tenxhere të vogël, i jepni një valë.
Rregullojeni shijen me kripë, piper dhe shërbejeni të ngrohtë me pak djathë parmixhano sipër. Ju bëftë mirë!
Receta dhe foto marrë nga faqja zyrtare në Instagram e dietologes Blerina Bombaj
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment