Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini ujin, kockat, të gjitha zarzavatet e lartpërmendura të pastruara e prera në copa të mëdha dhe kripën e kokrrat e piperit, i vini të ziejnë në zjarr jo shumë të fortë rreth 1 orë e gjysmë deri 2 orë.
Pastaj kullojeni lëngun në një sitë.
Tek lëngu i kulluar mund të vini edhe ca karrota të reja dhe zieni prapë.
Pasi lëngu merr valë hidhni një dorë makarona.
Lërini të ziejnë rreth 7-8.
Hiqini nga zjarri dhe servirini në çast të ngrohta me majdanoz të grirë lart.
Mund të vini edhe zarzavate të tjera nëse doni pasi e keni kulluar lëngun: p.sh bizele, barbunja të prera në copa të vogla, kungulleshka, brokoli, lulelakër etj.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment