Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini ujin, kockat, të gjitha zarzavatet e lartpërmendura të pastruara e prera në copa të mëdha dhe kripën e kokrrat e piperit, i vini të ziejnë në zjarr jo shumë të fortë rreth 1 orë e gjysmë deri 2 orë.
Pastaj kullojeni lëngun në një sitë.
Tek lëngu i kulluar mund të vini edhe ca karrota të reja dhe zieni prapë.
Pasi lëngu merr valë hidhni një dorë makarona.
Lërini të ziejnë rreth 7-8.
Hiqini nga zjarri dhe servirini në çast të ngrohta me majdanoz të grirë lart.
Mund të vini edhe zarzavate të tjera nëse doni pasi e keni kulluar lëngun: p.sh bizele, barbunja të prera në copa të vogla, kungulleshka, brokoli, lulelakër etj.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment