Sugjerojmë:

Supë me fruta deti, qumësht dhe salcë

Ingredientët

  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 1 qepë të vogël
  • 1 brinjë selino
  • 1 karrotë mesatare
  • 2 lugë miell
  • 1/2 filxhan qumësht 2% yndyrë
  • 3 filxhan fruta deti
  • 1 patate e mesme
  • 1 lugë gjelle salcë Worcestershire
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper
  • 1 kg karkaleca te papjekur
  • 2 kanaçe molla të copëtuara
  • 2 kanaçe grurë të pjekur, të drenazhuar
  • 1 paketë djathë krem, i kubizuar
  • Majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Në një furrë hidhni gjalpin mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni qepët, selinon dhe karrotat dhe gatuajini 2-3 minuta.

3

Shtoni miellin dhe përzijeni, gradualisht shtoni qumështin dhe lereni të zihet rreth 2 minuta.

4

Shtoni patatet, salcën Worcestershire, kripë dhe piper dhe lereni të zihet akoma.

5

Ulni nxehtësinë dhe lereni të zihet 10-15 minuta.

6

Shtoni karkalecat, frutat e detit dhe djathin krem dhe gatuajeni derisa karkalecat të marrin ngjyrë dhe djathi të shkrihet, 4-5 minuta.

7

Dekorojeni me majdanoz.

Lini një koment