Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një furrë hidhni gjalpin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët, selinon dhe karrotat dhe gatuajini 2-3 minuta.
Shtoni miellin dhe përzijeni, gradualisht shtoni qumështin dhe lereni të zihet rreth 2 minuta.
Shtoni patatet, salcën Worcestershire, kripë dhe piper dhe lereni të zihet akoma.
Ulni nxehtësinë dhe lereni të zihet 10-15 minuta.
Shtoni karkalecat, frutat e detit dhe djathin krem dhe gatuajeni derisa karkalecat të marrin ngjyrë dhe djathi të shkrihet, 4-5 minuta.
Dekorojeni me majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment