1.Prisni qafën e kungullit. Pastrojeni dhe priteni në copa.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në tigan.
3.Shtoni kungull dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, për 8 minuta.
4.Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur dhe shtoni qepët.
5.Gatuajini për 6 minuta dhe shtoni hudhrën e lereni për 1 minutë.
6.Shtoni lëngun, trumzë dhe kungull dhe lerini të zihen.
7.Duke përdorur një pirun,shtoni në tenxhere fasulet e bardha dhe qiqrat.
8.Gatuani kuskusin sipas udhëzimeve të paketimit dhe përzijeni me fistikët, kajsitë, majdanozin dhe qepën e njomë.
9.Pasi supa të jetë zier sherbehet me përzierjen e kuskusit sipër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment