Supë me fasule, kuskus dhe kungull

1 kungull i madh
2 lugë çaji vaj ulliri
1 qepë
2 karafil hudher
1 copë xhenxhefil të freskët
6 filxhanë lëng pule
6 gjethe trumzë e freskët
1 kuti fasule të bardha
1 kuti qiqra
1/2filxhan kuskus
1/4 filxhan fistikë të pjekur
1 qepë e njomë
1/4 filxhan majdanoz të freskët
1/4 filxhan kajsi të thata

1.Prisni qafën e kungullit. Pastrojeni dhe priteni në copa.
2.Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në tigan.
3.Shtoni kungull dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, për 8 minuta.
4.Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur dhe shtoni qepët.
5.Gatuajini për 6 minuta dhe shtoni hudhrën e lereni për 1 minutë.
6.Shtoni lëngun, trumzë dhe kungull dhe lerini të zihen.
7.Duke përdorur një pirun,shtoni në tenxhere fasulet e bardha dhe qiqrat.
8.Gatuani kuskusin sipas udhëzimeve të paketimit dhe përzijeni me fistikët, kajsitë, majdanozin dhe qepën e njomë.
9.Pasi supa të jetë zier sherbehet me përzierjen e kuskusit sipër.

Lini një koment