Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përhapni një shtresë mustardë në 4 feta buke të bardhë.
Hidhni sipër disa feta djathi çedar, proshutë dhe mollë jeshile me feta.
Pastaj vendosni sipër 1 fetë tjetër dhe gatuajeni sanduiçin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare deri sa djathi të shkrihet dhe buka merr ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.
Shërbejë me supë me domate të pjekur, vijon receta.
Supë me domate të pjekur:
Ngroheni furrën në 250 gradë.
Ndajini domatet në mes dhe piqini në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Ngroheni me vaj ulliri pastaj përhapni të gjitha domatet, hudhrat dhe qepët në tigan.
Gatuajeni duke e nxitur butësisht, derisa hudhra ka marrë ngjyrë kafe rreth 5 minuta.
Shtoni kripë dhe piper dhe transferojeni tiganin në furrëderisa domate të karamelizohen, 20-30 minuta.
Hiqni domatet, hudhrat dhe qepët e pjekura nga furra dhe transferojini në një tenxhere të madhe.
Shtoni 3 gota supë pule, gjethe dafine dhe gjalpë.
Vini një tigan në zjarr, pastaj zvogëloni nxehtësinë në mes dhe ziejeni derisa lëngu reduktohet me një të tretën, 15-20 minuta.
Hiqini gjethet e dafinës.
Shtoni borzilok në tenxhere.
Përdorni një blender për të bërë pure supën.
Zvogëloni nxehtësinë dhe shtoni kremin për të rregulluar konsistencën me pjesën tjetër të pulës nëse është e nevojshme.
Shtoni kripë dhe piper.
Sherbejeni me domate me qershi të pjekura dhe vaj ulliri.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment