Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përhapni një shtresë mustardë në 4 feta buke të bardhë.
Hidhni sipër disa feta djathi çedar, proshutë dhe mollë jeshile me feta.
Pastaj vendosni sipër 1 fetë tjetër dhe gatuajeni sanduiçin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare deri sa djathi të shkrihet dhe buka merr ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.
Shërbejë me supë me domate të pjekur, vijon receta.
Supë me domate të pjekur:
Ngroheni furrën në 250 gradë.
Ndajini domatet në mes dhe piqini në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Ngroheni me vaj ulliri pastaj përhapni të gjitha domatet, hudhrat dhe qepët në tigan.
Gatuajeni duke e nxitur butësisht, derisa hudhra ka marrë ngjyrë kafe rreth 5 minuta.
Shtoni kripë dhe piper dhe transferojeni tiganin në furrëderisa domate të karamelizohen, 20-30 minuta.
Hiqni domatet, hudhrat dhe qepët e pjekura nga furra dhe transferojini në një tenxhere të madhe.
Shtoni 3 gota supë pule, gjethe dafine dhe gjalpë.
Vini një tigan në zjarr, pastaj zvogëloni nxehtësinë në mes dhe ziejeni derisa lëngu reduktohet me një të tretën, 15-20 minuta.
Hiqini gjethet e dafinës.
Shtoni borzilok në tenxhere.
Përdorni një blender për të bërë pure supën.
Zvogëloni nxehtësinë dhe shtoni kremin për të rregulluar konsistencën me pjesën tjetër të pulës nëse është e nevojshme.
Shtoni kripë dhe piper.
Sherbejeni me domate me qershi të pjekura dhe vaj ulliri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment