Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni qepën në një tigan të madh me patate, hudhër dh lëng pule.
Vërini të zihen deri sa patatja të zbutet.
Shtoni më tej bizelet dhe lërini të zihen deri sa të zbuten pak.
Përzjeni menexhikun dhe limonin dhe hidhini në një blender.
Pastaj përzijini me dhallë dhe kripë e piper sipas dëshirës.
Kjo supë mund të sherbehet edhe e ftohtë edhe e ngrohtë.
Për ta shërbyer supën të ftohtë mjafton ta lini të ftohet.
Për ta shërbyer të nxehtë, kthejeni supën në tiganin e pastruar dhe vlojeni sërish.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment