Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Prisni gjethet e majdanozit dhe lërini mënjanë.
Nxehni 2 lugë vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë, karrota, hudhra, majdanoz të copëtuar dhe ½ lugë çaji kripë dhe gatuajini deri sa të zbuten, 8 - 10 minuta.
Shtoni pure kungulli, pluhur djegës dhe xhenxhefil dhe gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 2 minuta.
Shto supën dhe 1 ½ gota ujë dhe lërini të vlojnë.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe lereni rreth 15 minuta.
Ndërkohë, kombinoni 2 lugë vaj dhe qepët e njoma në një tigan të vogël, në nxehtësi të lartë dhe gatuajini deri sa qepët të fillojnë të nxihen.
Zvogëloni nxehtësinë dhe vazhdoni të gatuani 2-3 minuta më shumë.
Transferoni qepët në një pjatë të veshur me peshqir letre me një lugë dhe hidhni vajin duke e marinuar me pak kripë.
Hidhni qumështin e kokosit në një tas të mesëm deri sa të trashet dhe lëreni mënjanë.
Hidheni supën në blender për ta bërë pure dhe shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper të freskët.
Shërbejeni supën në pjata me qumësht kokosit, qepë të njoma dhe majdanoz.
Shërbejeni me lime gjithashtu.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment