Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Prisni gjethet e majdanozit dhe lërini mënjanë.
Nxehni 2 lugë vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë, karrota, hudhra, majdanoz të copëtuar dhe ½ lugë çaji kripë dhe gatuajini deri sa të zbuten, 8 - 10 minuta.
Shtoni pure kungulli, pluhur djegës dhe xhenxhefil dhe gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 2 minuta.
Shto supën dhe 1 ½ gota ujë dhe lërini të vlojnë.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe lereni rreth 15 minuta.
Ndërkohë, kombinoni 2 lugë vaj dhe qepët e njoma në një tigan të vogël, në nxehtësi të lartë dhe gatuajini deri sa qepët të fillojnë të nxihen.
Zvogëloni nxehtësinë dhe vazhdoni të gatuani 2-3 minuta më shumë.
Transferoni qepët në një pjatë të veshur me peshqir letre me një lugë dhe hidhni vajin duke e marinuar me pak kripë.
Hidhni qumështin e kokosit në një tas të mesëm deri sa të trashet dhe lëreni mënjanë.
Hidheni supën në blender për ta bërë pure dhe shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper të freskët.
Shërbejeni supën në pjata me qumësht kokosit, qepë të njoma dhe majdanoz.
Shërbejeni me lime gjithashtu.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment