Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një mënyrë e mençur për të konsumuar selinonë është përmes supës. Nëse ju pëlqen kremoze, receta më poshtë do ju tregojë si ta realizoni atë.
Në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën e grirë imët. Shtojmë më pas patatet në kubikë të vegjël dhe selinonë e pastruar.
I trazojmë perimet për 2-3 minuta në tenxhere dhe më pas shtojmë lëngun e perimeve, ose të pulës nëse dëshironi. I lëmë perimet të ziejnë për 15-20 minuta.
Më pas e kalojmë supën në blender dore dhe e kthejmë atë në krem.
Shtojmë në supë dhe 1 gotë qumësht, djathin parmixhano dhe e vendosim tenxheren në zjarr për shumë pak sekonda.
Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe është gati për t'u servirur!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment