Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një mënyrë e mençur për të konsumuar selinonë është përmes supës. Nëse ju pëlqen kremoze, receta më poshtë do ju tregojë si ta realizoni atë.
Në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën e grirë imët. Shtojmë më pas patatet në kubikë të vegjël dhe selinonë e pastruar.
I trazojmë perimet për 2-3 minuta në tenxhere dhe më pas shtojmë lëngun e perimeve, ose të pulës nëse dëshironi. I lëmë perimet të ziejnë për 15-20 minuta.
Më pas e kalojmë supën në blender dore dhe e kthejmë atë në krem.
Shtojmë në supë dhe 1 gotë qumësht, djathin parmixhano dhe e vendosim tenxheren në zjarr për shumë pak sekonda.
Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe është gati për t'u servirur!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment