Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastroni panxharët nga lëkura dhe kërcejtë lajini mirë. E prisni në kubikë bashkë me pataten.
Ngrohni vajin në një tenxhere, shtoni panxharët, kërcejtë e prerë e hudhrën .
Skuqini për pak e shtoni pataten. Vazhdoni kaurdisjen, shtoni xhenxhefil, koriandër, piper dhe shtoni 500 ml ujë.
Mbylleni kapakun dhe lërini të ziejnë sa të zbutet panxhari.
Pasi të kenë zier, hidhini kripë dhe kalojeni masën në mikser dore duke i shtuar kosin. Trazojeni për pak sekonda sa të bëhet kremoze.
Shërbejeni me gjethe nenexhiku të freskët. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment